Πληροφορίες

Η Πέζαρου Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Α.Χ.Ε.Π.Α., όπου αποκόμισε σημαντική εμπειρία, σε φυσιολογικές και σε κλινικές καταστάσεις ατόμων.
Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας ασχολήθηκε με τη διερεύνηση των Διατροφικών Συνηθειών Ελληνικών Οικογενειών στα πλαίσια της Οικονομικής Κρίσης στην Κέρκυρα και στην Κρήτη. Ως μεταπτυχιακές σπουδές αποτέλεσε αρχικά το Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών (HND) στη Συμβουλευτική και Ψυχολογία που αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό γνώσης στην επιστήμη της Ψυχολογίας και τις δεξιότητες στην τέχνη της Συμβουλευτικής. Ακολούθησε, η ειδίκευση στη Αθλητική Διατροφή για Μεγιστοποίηση της Απόδοσης, με την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου όπου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής” ISSN των ΗΠΑ.
Στη συνέχεια ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα "Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο", με σκοπό να αποκτήσει τον τίτλο Master of Science (MSc).

Υπηρεσίες

  • Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού
  • Κλινική διατροφή, διατροφική υποστήριξη παθολογικών καταστάσεων
  • Διατροφή μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης
  • Παιδική διατροφή
  • Εξατομικευμένη διατροφή μετά από την λήψη του ιστορικού του εξεταζόμενου, βασισμένη στο Μεσογειακό Διατροφικό Πρότυπο
  • Λιπομετρηση, ανάλυση σύστασης σώματος.- Η Tanita MC780 αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στην επαγγελματική σειρά ζυγών - λιπομετρητών της Tanita, είναι πολυσυχνοτικός αναλυτής τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος
  • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού- Το Fitmate μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το τεστ του Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (RMR) εύκολα, γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια. Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει ήρεμος σε ένα κρεβάτι ή κάθεται σε καρέκλα ή πολυθρόνα για 10-15 λεπτά και αναπνέει μέσα από μία μάσκα. Το Fitmate εμφανίζει τα αποτελέσματα και σχετικά μηνύματα ελέγχου ποιότητας (διαρροή μάσκας, μη αποδεκτό μοτίβο αναπνοής κ.λπ.). Στο τέλος του τεστ τα αποτελέσματα τυπώνονται αυτόματα από τον ενσωματωμένο θερμικό εκτυπωτή
  • Αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς- διατροφική εκπαίδευση.