Πληροφορίες

Πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια A/C wifi, parking.
Εστιατόριο, μαγειρευτά-της ώρας, φρέσκο ψάρι κάθε μέρα.
Θαλασσινά, κρεατικά, μεσογειακή κουζίνα.
Ντόπια-παραδοσιακή κουζίνα.

Το Σπήλαιο είναι ένα πολύ μικρό, παραδοσιακό ελληνικό χωριό χτισμένο στα βουνά με θέα τη θάλασσα προς την κατεύθυνση της ηπειρωτικής χώρας. Η οικογένεια Μαρκάτη έχει ζήσει εδώ και γενιές.
Η ταβέρνα ήταν αρχικά ένα μικρό μαγαζί του χωριού το οποίο πουλούσε τοπικά προϊόντα και ποτά στους κάτοικους του χωριού αλλά και στους επισκέπτες.
Ήταν επίσης το μέρος συνάντησης των ανδρών του χωριού, όπου συζητούσαν για τα δικαιώματα των ανθρώπων ή μιλούσαν για κηπουρική και την παραγωγή τους ή για τον καιρό, πίνοντας ούζο ή καφέ. Η απόφαση ήταν να αλλάζει το μαγαζί και να γίνει ταβέρνα. Έτσι πριν 30 χρόνια γεννήθηκε η ταβέρνα τα “75 σκαλοπάτια ”. Η ταβέρνα ήταν μικρή τότε και την διοικούσε ο πατέρας του ο Παναγιώτης.

Όταν ο Τάσος ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του στη δεκαετία του ’80 μπορούσε να δει την δυνατότητα του τι θα μπορούσε να προσφέρει στον κόσμο. Βέβαια ο Τάσος είχε ένα καλό ξεκίνημα με το όμορφο περιβάλλον και το εξαίσιο φαγητό. Η ταβέρνα έγινε μεγαλύτερη χτίζοντας την μπροστά στο σπίτι της οικογένειας. Αργότερα ο Τάσος αισθάνθηκε ότι θα μπορούσε να προσφέρει και στέγαση επίσης.

Έτσι αγόρασε ένα κομμάτι γη δίπλα στην ταβέρνα, και ήταν τότε που ξεκίνησε το όνειρο του να γίνει πραγματικότητα. Ένα κτίριο ανυψώθηκε δίπλα στην ταβέρνα το οποίο τώρα σας προσφέρει ένα όμορφο κατάλυμα. Με πολλή δουλεία και αγάπη έγιναν τα δωμάτια άνετα και σπιτικά. Τα λουλούδια που γεμίζουν την ταβέρνα είναι υπέροχα, αισθάνεσαι σαν να παίρνεις το δείπνο σου σε κήπο.

Η οικογένεια Μαρκάτη είναι υπερήφανη για ότι έχει καταφέρει και νιώθει μεγάλη ευχαρίστηση βλέποντας τους ανθρώπους να απολαμβάνουν το ευχάριστο περιβάλλον που παρέχει η ταβέρνα “75 σκαλοπάτια” και η οικογένεια. Είναι βέβαια χωρίς καμία αμφιβολία ο μικρός παράδεισος που ψάχνατε.
Γι’αυτό, τι περιμένετε; δώστε αυτήν την ικανοποίηση στον εαυτό σας.